Kutyakozmetika : standardnak megfelelő és egyedi nyírás.

 

A kutyatartók közül sokan azért viszik kutyakozmetikába kedvencüket, hogy az általuk megszeretett fajta standardjának megfelelő külsőt alakíttassanak ki (géppel és ollóval) kutyájuknak. A „nyírós” szőrzettel rendelkező kutyák közül például az uszkárok tartoznak ide. Több kiállítási fazon is létezik, a standardnak megfelelő nyírást igény szerint a kutyakozmetikustól kell kérni.

 

Vannak olyan kutyusok is, melyek fajtastandardja nyírást nem enged, de a gazdi nem viszi kiállításra kutyáját, és a hosszú szőrzet ápolása otthon gyakran nehézkes. Ide tartozik a Bison bolognese, a Shi-tzu, a Yorkshire terrier, stb. A gazdi elképzelése szerint ebben az esetben egyedileg nyírjuk a kutyát.

 

A nemezes szőrtípusú kutyák szőre is csak megfelelő ápolás mellett szép, ha valakinek sem szakértelme, sem türelme nincs ehhez, le lehet nyírni géppel. Természetesen a fajtajelleg így nem őrizhető meg, de tiszta, egészséges és életvidám kutyánk lesz. A szőrzet bármikor visszanöveszthető, és megfelelő gondozás mellett kialakítható a szalagos illetve zsinóros szőrzet.

Surányi Adrienn

Kutyakozmetikus (OKJ)

Zugló, XIV.ker

© 2017 Adrienn Kutyakozmetika.

Kövess minket!