Eszközök az otthoni ápoláshoz:

Rövidszőrű kutyusok otthoni ápolásához szinte alig kell valami. Használhatunk a szőrhullás mérsékléséhez gumikefét, vagy furminátort. A szemek és fülek tisztántartásához vattakorongot és erre alkalmas folyadékot (fültisztító, bórvíz, stb.)

Hosszabb szőrű társaiknak otthoni ápolása nagyobb feladat. Ha lelkiismeretesen végezzük, értékes időt tölthetünk együtt kedvencünkkel, ezáltal szebb, egészségesebb és boldogabb lesz. Szükség lehet a szőrbontáshoz fém fogú kefére és fésűre. Fajtánként eltérő gyakorisággal, 1-7 naponta alaposan át kell fésülni a bundát. (Szem, fül tisztántartása ugyanaz, mint a rövidszőrű kutyák esetében, mert kevés gazdi vállalja otthon az egyes fajtáknál szükséges fülszőr kiszedést.)

Minden kutya tulajdonos tartson otthon kullancs eltávolításra való csipeszt vagy kanalat!!!

Fürdetéshez csak jó minőségű, 7-es pH értékű, a kutya igényeihez alkalmas (kölyök, fehérítő, érzékeny bőrre való, stb.) sampont használjunk. A sampont mindig hígítva alkalmazzuk, és alaposan öblítsük ki a szőrzetből. A balzsam többnyire nehezíti a bundát, lassítja a szárítást, de könnyebben fésülhetővé és egészségesen fénylővé teszi a bundát. Létezik olyan kondícionáló is, amit nem kell kiöblíteni. A szárítás módja évszaktól, fajtától, hőmérséklettől, stb. függhet.

 

Allergiás a kutyusod? Nem tudod milyen jutalomfalattal kedveskedhetsz neki? A bevált sajtkocka és virslikarika mellé itt egy tuti recept, én már kipróbáltam, nagyon sok lesz belőle! Még egy tipp: Érdemes akkorára feldarabolni, amit kedvenced könnyen elfogyaszthat!

 

Az almenüpontokban a kutyatartással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttem össze. Az itt található ismeretek minden kutyatartó számára szükségesek lehetnek.

akutyakozmetika_jutalomfalatok

Surányi Adrienn

Kutyakozmetikus (OKJ)

Zugló, XIV.ker

© 2017 Adrienn Kutyakozmetika.

Kövess minket!