Üdvözlöm az Adrienn Kutyakozmetika oldalán!

Szeretettel várok zuglói (XIV.ker) szalonomban minden kutyát és macskát, mérettől és fajtától függetlenül. Kedvenceiket az Önök kívánsága alapján kozmetikázom (standard szerinti vagy fantáziafrizurák elkészítése). Kedvező árakkal, több éves tapasztalattal, csak minőségi alapanyagokkal dolgozom.

Nyugodt, csendes, könnyen megközelíthető, kellemes hangulatú üzletben fogadom vendégeimet (mivel a kutyákat sokszor a zaj, idegen emberek és más blökik jelenléte zavarja leginkább). A kozmetika alatt Önök elintézhetik ügyeiket a közelben (Örs Vezér tér), vagy továbbra is maradhatnak kedvenceikkel, ha ez Önöket vagy kutyáikat megnyugtatja. Kérdés esetén szívesen kalauzolom Önöket a kutyakozmetika és az otthoni ápolás “útvesztőjében”.

Nekem a kutya tartása, ápolása szerelem, mióta ezt csinálom, úgy érzem, megtaláltam a hivatásom. Saját kutyáink miatt is döntöttem úgy, hogy ezt a szakmát választom, és megszerzem a kutyakozmetikus szakképesítést. Folyamatosan képzem magam, kiállításokon, tenyésztőktől nézem el a fortélyokat, valamint továbbképzéseken is részt veszek. Mindig is volt kutyám, és nem is tudom elképzelni nélkülük az életem. Rövidszőrű német vizsláinkkal kiállításokra és munkaversenyekre is járunk. Szabadidőmben a kutyás élet másik oldalával is foglalkozom, rendszeresen végzek önkéntes munkát menhelyeken, fajtamentő szervezeteknél.

Az a tapasztalatom, hogy természetesen többnyire munkaidő előtt vagy után szeretnének időpontot a szépülésre. Rugalmas időbeosztással dolgozom, akár hétvégén is, de előre egyeztetett időpontban.

Akinek van kutyája, tudja, hogy a különleges külső, a gyönyörű, hosszú, selymes szőrzet, egyéb különleges küllemi adottságok a kutyakozmetika szolgáltatásai nélkül a kutya és a gazdik életét is megnehezítik. A fajták nagy többsége fokozott, szakszerű kutyakozmetikai ellátást igényel.

A hosszú szőrű kutyák közé tartoznak olyan fajták, melyeket standard szerint nem kell fazonra nyírni (pl. yorkshire terrier) és olyanok melyeket igen (pl.uszkár). A gazdik általában azért járnak kutyakozmetikushoz, mert kedvencük csak fazonra nyírt formában tetszik nekik, vagy kiállításra járnak kutyáikkal. De járhatnak azért is kutyakozmetikába, mert nincs idejük, kedvük a hosszú szőrzetet minden másnap kikefélni, és inkább rövidre nyíratják, pedig a fajtaleírás ezt nem tartalmazza (pl. shi-tzu).
Még a nem „nyírós” fajtáknál (pl. komondor, afgán agár) is jobb évente több alkalommal lenyírni a szőrt akkor, ha nincs időnk a rendszeres fésülgetésre, ápolásra. Tévhit, hogy bizonyos fajtáknak nem nő vissza a szőre, ha lenyírjuk (pl. puli). Kizárólag a trimmelős szőrzetet lehet „tönkretenni” nyírással. Az elhanyagolt, csomós szőrzetű piszkos kutyánál kevés szánalomra méltóbb látvány van, és ne felejtsük el, Ő nem tehet róla, és nem Ő választott minket gazdájának.
Néhány fajta ezzel szemben viszont alig szorul kutyakozmetikai szolgáltatásra, gazdáik akár otthon is elláthatják kutyáikat. Általában a rövidszőrű fajták tartoznak ide (rövidszőrű magyar vizsla, magyar agár, rövidszőrű tacskó, stb.).